Powered By BloggerTips.gr

12 Ιαν 2016

Λαθρεμπόριο Καπνού:Χαιρετισμός Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Περιπτερούχων για την φορολόγηση των καπνικών ειδών και όχι μόνο

Αθήνα, 10.01.2016


Θέμα: Χαιρετισμός της Γενικής Γραμματέως ΣΕΕΠΠ κυρίας Ερασμίας Μπίτσικα στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων, Καπνοπολών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής με θέμα : “Οι μεγάλοι δρόμοι της μικρής λιανικής”, Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, Αίθουσα Εκδηλώσεων “Τερψιχόρη”, Ξενοδοχείο “Χίλτον”


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,
Αξιότιμες κυρίες,
Αξιότιμοι κύριοι,
ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Καπνοπολών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής και χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών της. Εύχομαι έναν γόνιμο διάλογο και εποικοδομητικά συμπεράσματα.
Η σημερινή συνάντηση λαμβάνει χώρα σε μια δύσκολη συγκυρία για όλες τις επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα, καθώς διακυβεύονται πολλά κεκτημένα ετών, αλλά και διότι κάθε απόφασή
μας σήμερα θα επηρεάσει στο μέγιστο βαθμό και τις επόμενες γενιές Ελλήνων. Γι' αυτό και με την παρούσα θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά τον Πρόεδρο κύριο Γεώργιο Δούκα για την μαχητικότητα και την επιμονή του στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου του αλλά και την έντιμη αφοσίωσή του στην πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών ειδών.

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,
Σήμερα ο καπνός είναι η περισσότερο λαθραία διακινούμενη ΝΟΜΙΜΗ ουσία στον κόσμο! Υπολογίζεται οτι το 12% όλων των τσιγάρων του εμπορίου ειναι προϊόντα λαθρεμπορίου, δηλαδή περίπου 700 δισεκατομμύρια τσιγάρα κάθε χρόνο στερούν τις κυβερνήσεις παγκοσμίως από έσοδα άνω των 40 δισεκατομμυρίων! Επιπρόσθετα, σε σχέση με τις συνέπειες του λαθρεμπορίου στην υγεία των πολιτών, αναφέρω μόνο οτι για την θεραπεία των ασθενειών που οφείλονται στο κάπνισμα δαπανώνται τεράστια ποστά ετησίως, που είναι πολλαπλάσια των ετησίων εσόδων από την φορολόγηση καπνού!
Αντιλαμβανόμαστε όλοι, οτι η λαθραία διακίνηση και εμπορία καπνού είναι ένα σοβαρό έγκλημα που αφήνει μεγάλα κέρδη. Δυστυχώς σε πολλά κράτη, όπως και στο δικό μας, ενέχει χαμηλή επικινδυνότητα για τους δράστες. Ταυτόχρονα δε, αποτελεί κατά κανόνα και εναλλακτική δράση της παράνομης διακίνησης εμπορίας ναρκωτικών και όπλων.
Ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων Παντείου Πανεπιστημίου θα ήθελα να επισημάνω, ότι ο Σύλλογος μας καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη του επαγγέλματος του Εγκληματολόγου στην χώρα μας ακριβώς για να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία και να ενισχύσει την πολιτεία στην πάταξη σοβαρών εγκλημάτων όπως το λαθρεμπόριο καπνού και καπνικών ειδών.
Σε συνάντησή μας με τον τέως Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κύριο Γιάννη Πανούση, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κύριο Εμμανουήλ Αναγνωστάκη και την ηγεσία τη Ελληνικής Αστυνομίας καταθέσαμε προτάσεις ενίσχυσης του ρόλου του Εγκληματολόγου σε θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και ιδιαίτερα στο οργανόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς θεωρούμε απόλυτα αναγκαία την ειδικότητα του Εγκληματολόγου για το καλό του κοινωνικού συνόλου και την διευκόλυνση των αστυνομικών οργάνων σε μια πιο στοχευμένη πάταξη του εγκλήματος υπό οποιαδήποτε μορφή.
Σας εύχομαι λοιπόν καλή συνέχεια, πρόοδο και επιτυχία στις εργασίες της σημερινής Συνέλευσης. Ο ΣΕΕΠΠ και εγώ από την θέση αυτή δηλώνουμε πρόθυμοι να συνδράμουμε στο έργο σας.


Με κάθε τιμή,
Εκ μέρους του Δ.Σ. ΣΕΕΠΠ
Η Γενική Γραμματέας

Ερασμία Μπίτσικα

Δεν υπάρχουν σχόλια: