Powered By BloggerTips.gr

11 Δεκ 2015

Τρόποι για να χειριστείς με τον πιο θετικό τρόπο την κριτικη που σου γίνεται

Μη ρίχνετε την ψυχολογία σας επειδή το θέλουν οι άλλοι...

Η κριτική είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά από τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε και μας ρίχνει την ψυχολογία.Είτε την έχουμε ζητήσει, είτε όχι (πράγμα που συμβαίνει τις περισσότερες φορές) δεχόμαστε κριτική για τα πάντα στη ζωή μας και αυτό συχνά μας πληγώνει ανεπανόρθωτα.
Αυτή η κριτική των άλλων είναι που μετράει πολλές φορές περισσότερο στην ψυχολογία μας όταν είναι να κάνουμε τις επιλογές μας για το οτιδήποτε, γεγονός που δεν μας αφήνει να λειτουργήσουμε και να επιλέξουμε όπως εμείς πραγματικά θα θέλαμε. Τι μπορούμε να κάνουμε για να χειριστούμε αυτή την κριτική από τους άλλους όσο το δυνατόν με θετικό τρόπο ώστε να μην έχει αρνητική επιρροή στην ψυχολογία μας;

Ανακοίνωση Ειδικών Τμημάτων Ιταλικής Γλώσσας για Λιμενικούς και συγγενείς τους έως α΄βαθμού

Στο πλαίσιο διερεύνησης δυνατοτήτων συνεργασίας με φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σχεδίασε και υλοποιεί Ειδικά Τμήματα Ιταλικής Γλώσσας για Δημοσίους Υπαλλήλους και συγγενείς τους έως α΄Βαθμού, σε προνομιακές τιμές. Ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι μπορούν να αναζητήσουν πρόσθετες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.iicatene.esteri.it ή στο τηλέφωνα 2105242646 καθημερινά 12.00-14.00 (Πατησίων 47, Αθήνα)


Η Διοικητής Α΄Λ/Τ Κυπαρισσίας Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΑΣΣΗ Βασιλική σε συνεργασία με τους φορείς για την ανάδειξη του Λιμένα Κυπαρισσίας


Εργασίες για τη διαμόρφωση της λιμενικής ζώνης Κυπαρισσίας, που θα υλοποιηθεί από το μάστερ πλαν που εκπονείται με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ξεκίνησαν από 1η Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας. Τα έργα επισκέφθηκαν οι αρμόδιοι, παρουσία του Λιμεναρχείου, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες. Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Τάκης Κατσίβελας, τόνισε σε δηλώσεις του ότι ευπρεπίζεται ο χώρος, ώστε να γίνει χρηστικός στους πολίτες με ήπιας μορφής παρεμβάσεις. Πρόσθεσε δε, ότι με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε πρόσκληση για την

10 Δεκ 2015

Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσα από ένα βίντεο για όλες τις ηλικίες, ΒΙΝΤΕΟ

Το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων προχωράει στη συγγραφή του policy paper για την Παιδεία με κέντρο βάρους την ουσιαστικότερη εκπαίδευση των νέων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης σε όλη την Ευρώπη.

Εδώ βλέπουμε ένα εκπαιδευτικό φιλμ που παρουσιάζει με συντομία τους σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εναέρια Μέσα ΛΣ/Μοίρα Αεροπλάνων...περιπολίες και αποστολές όπου απαιτηθεί ΒΙΝΤΕΟ


Η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων συστήθηκε το 1982 προκειμένου ενισχύσει το έργο του Λιμενικού Σώματος και γι’ αυτό το λόγο προμηθεύτηκε δύο μονοκινητήρια αεροπλάνα CESSNA RG 172, στη συνέχεια δύο μονοκινητήρια SOCATA TB-20 και αργότερα τρία δικινητήρια REIMS F-406.Η Μοίρα Αεροπλάνων Λιμενικού Σώματος εκτελεί έκτοτε αποστολές έρευνας και αστυνόμευσης στο ελληνικό FIR. Είναι γνωστό οτι περιοχή αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος είναι μια ακτογραμμή 16.000χλμ με πάνω από 6.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, ένα μεγάλο αριθμό ακτοπλοϊκών γραμμών, μεγάλη πυκνότητα δρομολογίων και κινήσεις διαφόρων σκαφών αλλά και διαφόρων άλλων θαλασσίων δραστηριοτήτων. Η ΜΑΛΣ αναλόγως της εκάστοτε επιχειρησιακής ετοιμότητας και υπηρεσιακής ανάγκης εκτελούν αποστολές: α)αστυνόμευσης του θαλάσσιου χώρου, β)παροχή πληροφοριών για κινήσεις ύποπτων πλοίων. γ) επισήμανση περιστατικών ρύπανσης, δ) συνδρομή στον εντοπισμό πλοίων ή ατόμων που κινδυνέουν σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης, ε)έλεγχος τήρησης κανονισμών Ασφάλειας Ναυσιπλοϊας, στ) συμμετοχή σε διακλαδικές ασκήσεις Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και ζ) συμμετοχή σε επιχειρήσεις του FRONTEX. Στο μέλλον, στόχος της ΥΕΜ είναι η συνεχής αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού, η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και εκσυγχρονισμού μέσων και συστημάτων, η επιμόρφωση του προσωπικού της, η αδιάκοπη τεχνική υποστήριξη των μέσων και η επέκταση των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων υπέρ του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ερασμία Μπίτσικα

9 Δεκ 2015

Ο Ψυχολογικός Άξονας των Τεχνικών Διαπραγμάτευσης σε κατάσταση ΟΜΗΡΙΑΣ

Οι «διαπραγματεύσεις» αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σήμερα από την αστυνομία. Η ικανότητα διαπραγμάτευσης ανάγεται σε τέχνη και περιγράφεται σαν ένα παιχνίδι λέξεων μεταξύ του διαπραγματευτή και του ατόμου που βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης και κρατάει ομήρους (Kellin & Murty, 2007). Με την πάροδο του χρόνου έχουν διαμορφωθεί πολλά μοντέλα που αφορούν τις τεχνικές διαχείρισης κρίσεων και τις στρατηγικές που εφαρμόζονται στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων ώστε το αποτέλεσμα να είναι η επιτυχής έκβαση και επίλυση του εκάστοτε περιστατικού. Το περιστατικό ομηρίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μόναχο το 1972 – κατά τη διάρκεια του οποίου σκοτώθηκαν συνολικά 22 άτομα (11 Ισραηλινοί αθλητές, 10 τρομοκράτες και ένας αστυνομικός) μετά από εισβολή μιας ομάδας Παλαιστινίων στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αφού απορρίφθηκαν τα πολιτικά τους αιτήματα- έδωσε το έναυσμα για αλλαγή στις

Κατάργηση της χρήσης Σεξιστικής Γλώσσας στα Δημόσια Διοικητικά Έγγραφα....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Έκθεση-οδηγό καταπολέμησης του γλωσσικού σεξισμού στα επίσημα κρατικά έγγραφα εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας, που διαπιστώνει ότι από τα γραπτά των δημόσιων φορέων «απουσιάζουν» οι γυναίκες.

Αόρατες» καθίστανται οι γυναίκες στα δημόσια έγγραφα. Το αρσενικό φύλο κυριαρχεί κατά... κράτος στον έγγραφο λόγο της Δημόσιας Διοίκησης και μάλιστα σε βαθμό που να προκύπτουν τραγελαφικές διατυπώσεις. Για παράδειγμα, σε έγγραφο που απευθύνεται σε γυναίκες που εκπροσωπούν τον αγροτικό πληθυσμό, οι γυναίκες προσδιορίζονται ως... «μικροκαλλιεργητές»!
Πιο αποκαλυπτική της επικρατούσας αντίληψης στον δημόσιο λόγο είναι η περίπτωση