Powered By BloggerTips.gr

11 Μαρ 2016

Δικαίωση Ελλήνων Ναυτικών

Οι Έλληνες ναυτικοί που κατοικούν στην Ελλάδα και ναυτολογούνται από εταιρία με καταστατική έδρα σε τρίτη χώρα αλλά πραγματική έδρα σε κράτος μέλος προστατεύονται από το δίκαιο της Ένωσης σε περίπτωση αφερεγγυότητας της εταιρίας αυτής

Η Οδηγία 80/987, η οποία προβλέπει κάλυψη των ανεξόφλητων μισθολογικών απαιτήσεων όταν η πτώχευση του εργοδότη έχει κηρυχθεί από δικαστήριο κράτους μέλους, εφαρμόζεται ανεξαρτήτως των θαλασσίων υδάτων στα οποία θα έπλεε το πλοίο.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Κατά τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, η οποία υπογράφηκε στο Montego Bay το 19821, τα πλοία έχουν την ιθαγένεια του κράτους τη σημαία του οποίου δικαιούνται να φέρουν. Η ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση αφερεγγυότητας του εργοδότη προβλέπει κάλυψη των ανεξόφλητων μισθολογικών απαιτήσεων όταν

Σύνταξη στο Δημόσιο μόνο στα 67 έτη

Μόνο με τη συμπλήρωση του ανωτάτου ορίου ηλικίας, και όχι με τη συμπλήρωση 35ετίας, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, θα συνταξιοδοτούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με εφαρμοστική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οπως ορίζεται στην εγκύκλιο, όσοι υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν από την υπηρεσία τους από 19.8.2015 μέχρι και 27.2.2016 (σ.σ. ημερομηνία έναρξης ισχύος του σχετικού νόμου), έχοντας συμπληρώσει 35ετία, μπορούν να επανέλθουν στις προηγούμενες θέσεις τους με αίτηση που θα υποβάλουν μέχρι τα τέλη του μήνα. Η αίτηση γίνεται δεκτή με απόφαση του αρμόδιου υπουργού ή του αρμοδίου οργάνου κατόπιν γνώμης

Το Γραφείο Θρησκευτικού του Λιμενικού πρωτοστατεί στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας


Λόγω διόγκωσης του προσφυγικού -μεταναστευτικού ζητήματος και σε συνεργασία με την "Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών", η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό εντός του λιμένα Πειραιά, θα υπάρξει η δυνατότητα συγκέντρωσης υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας στο γραφείο Θρησκευτικού με μέριμνα του οποίου θα παραδοθεί στην ως άνω πρωτοβουλία προκειμένου διανεμηθεί αρμοδίως. Ανάλατοι ξηροί καρποί, γυάλινα μπιμπερό-πιπίλες και κρέμες για συγκάμματα (καταγεγραμμένα με σειρά προτεραιότητας) ζητείται να παραδίδονται κατά τις εργάσιμες ημέρες από 09.00-13.00 στον 1ο όροφο του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, στο γραφείο 160, από συναδέλφισσες και συναδέλφους που θέλουν να συνεισφέρουν.

10 Μαρ 2016

Στα χέρια του Στρατού πια το Προσφυγικό με ΚΥΑ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης περνά ουσιαστικά στο Στρατό με το νεοσυσταθέν Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο να υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). 
Στην εν λόγω ΚΥΑ προβλέπονται τα εξής: 

«Το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π.) υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).
Αποστολή του ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π. είναι η διεύθυνση και ο συντονισμός, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, των δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση 
των θεμάτων, που προκύπτουν από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στη Χώρα,

8 Μαρ 2016

Παιδικές κατασκηνώσεις...για τους μετανάστες, δεν βλέπουν άλλη λύση...

Κουρουμπλής: Έχουμε και τις κατασκηνώσεις της Πρόνοιας για τους μετανάστες

Υπάρχουν διαθέσιμες 30 κατασκηνώσεις και μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε μέχρι τις 15 Ιουνίου που πηγαίνουν τα παιδιά - Ο μηχανισμός δεν ήταν προετοιμασμένος για τόσο βάρος και χρειάζεται χρόνο.Την χρησιμοποίηση των παιδικών κατασκηνώσεων που ανήκουν στο υπουργείο Πρόνοιας (Εργασίας) για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, εξήγγειλε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Έχουμε 30 κατασκηνώσεις στο υπουργείο που μπορούμε να τις διαθέσουμε μέχρι τις 15 Ιουνίου, όταν και θα φιλοξενηθούν εκεί

Σήμερα περισσότερο από ποτέ...


Σήμερα περισσότερο από ποτέ θέλουμε να ακουστεί η γυναικεία φωνή! Φωνή που επωμίζεται το βάρος της ιστορίας που γράφουν οι άνδρες στο πέρασμα του χρόνου. Φωνή που αντιστέκεται. Φωνή που δεν εγκλωβίζεται από τις συνέπειες του σύγχρονου τρόπου ζωής. Φωνή που έχει λογική και κάνει πράξη την θέληση και τη δύναμη της ψυχής της παρά τις διακρίσεις εις βάρος της! Αυτή την Φωνή δεν αφήνουν πολλές φορές να ακουστεί και να δράσει όσοι σκέφτονται μονόπλευρα, ενώ ταυτόχρονα

7 Μαρ 2016

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook...

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει πλέον η χρήση κοινωνικών δικτύων παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, καθώς από την κούνια τους τα ελληνόπουλα κάνουν χρήση των social media.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» (Διευθύντρια : Καθηγήτρια Μαρίζα Τσολιά), η οποία πραγματοποιήθηκε το 2015 σε σχολεία της Αττικής με τη συμμετοχή 655 μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, εκ των οποίων το 54,3% ήταν αγόρια.

Επιχειρήσεις ΝΑΤΟ...με ευαισθησία...Η Βρετανία στέλνει τρία πολεμικά πλοία στο Αιγαίο


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την αποστολή τριών βρετανικών πολεμικών πλοίων για να μετάσχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά των διακινητών ανθρώπων στο Αιγαίο. Ο Κάμερον γνωστοποίησε την αποστολή αυτή σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μερικές ώρες προτού μετάσχει στην σημερινή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, κατά την οποία η ΕΕ σχεδιάζει να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία ώστε η τελευταία να συμβάλει στον έλεγχο της μεταναστευτικής κρίσης που θέτει σε κίνδυνο την ενότητά της. "Οφείλουμε να σταματήσουμε το εμπόριο αυτό που διεξάγουν οι εγκληματίες διακινητές και να αποτρέψουμε τους ανθρώπους αυτούς να στοιβάζονται σε αυτοσχέδια σκάφη για να ξεκινήσουν ένα επικίνδυνο και μάταιο ταξίδι", σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Βρετανός πρωθυπουργός.  Η αποστολή αυτή "δίνει την ευκαιρία να σταματήσουμε τους διακινητές και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους μετανάστες που σχεδιάζουν να έρθουν στην Ευρώπη ότι θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους", πρόσθεσε! 

Ως εκ τούτου τις ερχόμενες ημέρες θα σταλούν το RFA Mounts Bay, ένα μεταγωγικό πλοίο, δύο αναγνωριστικά πλοία και ένα ελικόπτερο Wildcat, ενώ ήδη στην περιοχή επιχειρεί το βρετανικό αναγνωριστικό πλοίο VOS Grace.

Το Σάββατο και η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ένα πολεμικό της πλοίο θα αναχωρήσει αυτήν την εβδομάδα για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον των διακινητών ανθρώπων στο Αιγαίο.
Imerisia.gr