Powered By BloggerTips.gr

23 Μαρ 2016

Η σωστή αντίδραση σε μια έκρηξη βόμβας





Στην Ελλάδα έχουν γίνει αρκετές βομβιστικές επιθέσεις και είτε από καλό σχεδιασμό, είτε από τύχη τα θύματα δεν ήταν πολίτες (συνήθως αστυνομικοί ήταν), οπότε οφείλουμε να γνωρίζουμε έστω τα βασικά:
1. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης:

1.1 Πέσε κάτω. Απλό αλλά το σημαντικότερο. Πέσε κάτω και μείνε κάτω για 30 δεύτερα. Αν το ωστικό κύμα δεν σε χτυπήσει στα πρώτα 10 δεύτερα τότε την γλίτωσες. Μένεις άλλα 20 δεύτερα για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι κύμα

22 Μαρ 2016

Πρωτοβουλία ΑΕΝ ΣΥΡΟΥ προς όφελος της Ναυτιλίας με την συνδρομή του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ


Πραγματοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων επί θεμάτων επιθεωρήσεων κράτους λιμένα σε πλοία ξένης Σημαίας (Port State Control) καθώς και διαδικασιών που έχουν υιοθετηθεί από το Μνημόνιο Συνεννόησης των Παρισίων (PARIS MoU) και αφορούν σε ελέγχους πλοίων τα οποία καταπλέουν σε λιμένες της Ε.Ε. Επισημάνθηκε η σπουδαιότητα του έλεγχου για τη συμμόρφωση των πλοίων στους τομείς της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος , της διασφάλισης κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και των όρων εργασίας των ναυτικών. Απώτερος στόχος των επιθεωρήσεων κράτους λιμένα, είναι η αποτροπή ναυτικών ατυχημάτων και η ενίσχυση της προσπάθειας για εξάλειψη της υποβαθμισμένης ναυτιλίας .