Powered By BloggerTips.gr

4 Φεβ 2016

ΒΙBΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ: ΙΚΑ-ΛΙΜΕΝΙΚΟ 1-0

ΙΚΑ: Με ένα κλικ

Το πολύπαθο ΙΚΑ και γνωστό σε όλους μας για την ταλαιπωρία στην οποία συνήθως υποβάλει τους ασφαλισμένους του (ή τουλάχιστον έτσι εμφανίζεται στα ρεπορτάζ των ειδήσεων) μας βάζει τα γυαλιά και κάνει άλμα στην ψηφιακή εποχή και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
Όχι δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε πρόκειται για πληροφορία που ελέγχεται για την ακρίβειά της. Είναι γεγονός.
Εδώ και 1μιση χρόνο περίπου (από τις 20 Ιουνίου 2014) το ΙΚΑ έχει ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΘΕΩΡΗΣΗ των βιβλιαρίων και το ασφαλιστικό δικαίωμα ελέγχεται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ. Τηρείται Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης το οποίο ενημερώνεται online σε πραγματικό χρόνο από τα πληροφοριακά συστήματα του Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης για οποιεσδήποτε προσθήκες ή μεταβολές.
Λιμενικό: Το βασίλειο του χαρτιού

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την όποια ασφαλιστική κάλυψη τους έχει απομείνει (γνωστά και πολύ-διατυπωμένα τα προβλήματα για την αδυναμία χορήγησης φαρμάκων, την ελλιπή πρόσβαση σε ιατρικές-διαγνωστικές υπηρεσίες, κλπ) εξακολουθούν να μάχονται με την ανίκητη γραφειοκρατία, αναζητώντας ελπίδα διαφυγής από το βασίλειο του χαρτιού.
Εγκύκλιοι παροχής οδηγιών ετήσιας θεώρησης, εκτυπώσεις, πίνακες, στοιχεία, δικαιολογητικά, υπογραφές, βεβαιώσεις γνησίου υπογραφής, στρογγυλές σφραγίδες, διαβιβαστικά, … , σπάταλη κατανομή ανθρώπινου δυναμικού και αμέτρητες χαμένες εργατοώρες.
Σεβασμός στους πολίτες
Η σύγχρονη εποχή επιτάσσει την αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό των πλεονεκτημάτων της πληροφορικής, που επιτρέπει την άντληση και διασταύρωση πληροφοριών σε μηδενικό χρόνο με μηδενικό κόστος. Η σύγχρονη εποχή επιβάλλει την υιοθέτηση πρωτοποριακών διαδικτυακών εφαρμογών και διαλειτουργικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Είναι η ελάχιστη ένδειξη σεβασμού ενός σύγχρονου κράτους προς τους πολίτες του.




Δεν υπάρχουν σχόλια: